Hányszor kell hajat mosni?

Hányszor kell hajat mosni?

Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, mi a túl sok, mi a kevés. Erre a kérdésre nincs egységesen jó válasz.
Minden hajszerkezet, fejbőr más, máshogy táplálkozunk, máshogy pótoljuk a folyadékot, más örökséget kaptunk. Mint sok minden másra a hajápolásában itt is igaz, ha minél jobban megismered a saját hajad, megismered az igényeit, annál hatékonyabban tudod ápolni. 
A tinédzserek a hormonális változásokat a fejbőrön is tapasztalják, sokkal intenzívebb olajtermelés nehezíti az egyébként sem egyszerű éveket. A legjobb, ha ezt elfogadod, ez az állapot el fog múlni, nincsen semmi gond azzal, hogy időlegesen akár mindennapos hajmosással menekülsz a "csöpögően" zsíros hajtól. 
Nem túl egészséges, de a valóságnál démonizáltabb egyébként is a mindennapos hajmosás. Minél gyakrabban mosod a hajad, annál inkább azt az üzenetet küldöd szervezetednek, hogy termeljen még több olajat, amivel növeled a faggyúképződést. Ennek ellenére vagy pont emelett, sokan - főleg a férfiak - akkor érzik tisztának magukat, ha mindennap hajat mosnak, minden tusolásnál. Jó hír, hogy ők is túlélik. 
Tulajdonképpen a heti 1, de akár a heti 3 hajmosás is teljesen normálisnak tekinthető. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy az ápoltságképzőben az első óra a rendszeres hajmosás, kevés annál kiábrándítóbb külső jegy van, mintha valakinek összeragad a haja a szennyeződéstől, zsírtól. És tudjuk, hogy milyen sokat számít az első benyomás. 
Segít az egyensúlyt beállítani, ha jó minőségű termékeket használsz. Nagyon fontos, hogy kerüld a szilikont, mint összetevőt, mert nagyon alattomos alapanyag, összetevő a legtöbb samponban. Csodálatos tartást biztosít átmenetileg, miközben rácsimpaszkodik a hajszálakra, elnehezíti és akár hajhullást is okozhat. Minél több lerakódás képződés a hajszál tövein, a fejbőrön, annál nehezebb tisztává varázsolni a fejbőrt. A Bubbly Professional samponját pont ezért úgy találtuk ki, hogy kivettünk minden káros összetevőt, és olyan alapanyagokkal helyettesítettük, amelyek a nehéz munkát elvégzik, azaz a mélytisztító, hidratáló hatása megmarad, de segíti az egyensúly fenntartását. Sok visszajelzés szerint a Bubbly Pro termékekkel ritkábban kell hajat mosni. 
Ha már jó minőségű hajápoló termékeket használsz, és még mindig úgy érzed, hogy túl gyakran kell hajat mosnod, ami számodra nem komfortos, vesd be ezt a trükköt. A következő hajmosás helyett használj száraz sampont, lehetőleg lefekvés előtt, így kitolhatod a szükséges hajmosás időpontját. Ne használd a száraz sampont folyamatosan, de ezzel "megtaníthatod" a fejbőrödet egy mérsékeltebb faggyútermelésre.
Ne felejtsd, a legfontosabb, hogy: Szeresd a hajad!
Vissza a blogba