Viszket a fejbőröd? Gyorsan zsírosodik a hajad?

Viszket a fejbőröd? Gyorsan zsírosodik a hajad?

 Mutatok egy lehetséges okot.

 Az SLS (Sodium Lauryl Sulfate) és az SLES (Sodium Laureth Sulfate) a legtöbb samponban a legnagyobb mennyiségben van jelen, a víz (Aqua) után a második összetevő. Intenzív tisztító hatása van, ami elsőre nem tűnik bajnak, hiszen samponról beszélünk, az dicséretes, hogy kérlelhetetlenül távolítja el a szennyeződést a fejbőrről.

 

A probléma azzal van, hogy egy kicsit túltolja ezt a munkát: a felesleges zsírok és olajok mellett eltávolítja azt is, amit nem kellene. A fejbőr természetes védőrétege a faggyú, amit a faggyúmirigyek termelnek. Az SLS-t tartalmazó samponok a túlzott tisztítással ezt a védőréteget károsítják. Ettől a haj és a fejbőr túlságosan szárazzá válik, töredezik a haj, kevésbé nő és elveszti fényességét – azaz nem lesz egészséges.

SLS-mentes sampon BubblyPro

 

Itt jön a szervezet logikus lépése, ami a végeredmény szempontjából meglepő lehet. A kiszáradásra a faggyúmirigyek csatasorba állnak, és intenzívebb működésre kapcsolnak, hogy pótolják a hiányzó nedvességet és olajokat. Így lesz a kiinduló száraz állapotból túlzottan zsíros fejbőr és haj.

 

Érzékenyebb fejbőr esetén a durva tisztítás más problémákat is eredményezhet: viszketést, bőrpirosodást sőt akár korpásodást is. Sokaknál csak éves, évtizedes használat után jelentkezik valamilyen probléma.

 

Ezért nem tartalmaz egyik BubblyPro sem SLS-t. Rengeteg olyan visszajelzést kaptunk, hogy a termékek használatával megszűnik a viszketés (ha nem is az első használat után) és napokkal tolódik ki a következő hajmosás időpontja.

Vissza a blogba